Catedrala St.Canice, Kilkenny, Irlanda - 10 iulie 2016

Catedrala se află pe un sit antic folosit pentru cultul creștin încă din secolul al VI-lea. În anii 1120, Scaunul Episcopal din Ossory a fost mutat de la Aghaboe la Kilkenny (care a fost în vechime capitala regatului Ossory) şi începe construcţia unei catedrale adecvate, pe locul unei biserici de lemn.

Clădirea actuală datează din secolul al XIII-lea și este a doua cea mai lungă catedrală din Irlanda, după Catedrala Sf. Patrick din Dublin (construită în aceeaşi perioadă). Lângă ea se află un turn “celtic creştin” rotund din sec.IX, înalt de 100 de picioare, dedicat St Canice. Este unul dintre cele trei turnuri rotunde medievale din Irlanda care pot fi încă urcate până la vârf, celelalte două fiind Turnul rotund  din Kildare și Turnul rotund al lui Devenish din comitatul Fermanagh.

Catedrala conține câteva monumente din sec.XVI. Stilul arhitectural este gotic timpuriu și este construită din calcar. Este dotată cu multe vitralii, inclusiv fereastra de Est, care este o replică a ferestrei originale din sec.XIII.

Cimitirul din jurul bisericii este locul de odihnă al episcopilor de Ossory.




























Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeile scafandru din Insula Jeju, Coreea de Sud: 14-15 martie 2024

Jerash, Iordania – 20 martie 2023

Petra Mică, Iordania – 22 martie 2023