Tinnura, Sardinia, 24 mai 2022



Tinnura este o comună din Sardinia, provincia Oristano, cu o populație de 266 de locuitori (printre cele mai mici localităţi din insulă) și o suprafață de 3,85 kmp. Este situată la 9 km de Bosa, pe un platou basaltic. Creșterea vitelor și agricultura sunt principalele activități ale sătenilor: aici se cultivă măslini, pomi fructiferi, precum și vii din care se produce soiul de vin Malvasia.

Mica localitate este un muzeu de artă modernă „în aer liber”: pe străzi și în piețe se pot admira monumente și statui ale artiștilor din Sardinia, precum și picturi murale pictate pe fațade, înfățișând momente ale vieții rurale și sătești. Numele locului - cu origini preromane - provine probabil de la thinnías, plantele de papură care cresc de-a lungul râurilor din apropiere.

Teritoriul Tinnurei este locuit în epoca pre-nuragică. Datând din epoca bronzului, se află nuragul Tres Bias (sau Trobia) și Mormântul Uriașilor din apropierea Crastu Covocadu, unul dintre cele mai mari și mai importante din Sardinia, în jurul căruia. au fost găsite artefacte din a doua jumătate a sec.II î.Hr., respectiv epoca romană. 



































 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeile scafandru din Insula Jeju, Coreea de Sud: 14-15 martie 2024

Jerash, Iordania – 20 martie 2023

Petra Mică, Iordania – 22 martie 2023