Azore, Insula Sao Miguel, Ponta Delgada, 6-8 august 2018

Ponta Delgada (“Punctul mic, delicat”) este cel mai mare municipiu și capitala administrativa (din 1975) a Regiunii Autonome Azore din Portugalia. Orasul este situat pe insula São Miguel, cea mai mare și cea mai populată din arhipelag.

La origine, prin 1450, Pêro de Teive a înființat aici o mica aşezare de pescari, nu departe de Villa Franca do Campo, centrul economic, social și administrativ al insulei Sao Miguel. La cererea noblimii locale, la 29  mai 1507 regele Manuel al Portugaliei a acordat asezarii statutul de sat (vila în portugheză). Dupa cutremurul devastator din 1522, care a distrus Villa Franca, Ponta Delgada a devenit singurul centru cu o infrastructură capabila să susţină legăturile economice, ceea ce duce la obţinerea statutului de oraş, acordat la 2 aprilie 1546 de către regele  João III.

Bătălia navală din Ponta Delgada (cunoscută și sub numele de Bătălia de la São Miguel) a avut loc la 26 iulie 1582, în largul coastelor de sud ale insulei, cand o flota anglo-franceză de corsari a vrut sa o cucereasca, pentru a impiedica spaniolii (care ocupasera Portugalia terestra in 1580) să aibă controlul asupra Azorelor, şi deci a rutelor comerciale din Atlantic (a fost cea mai mare forță franceză trimisă în străinătate înainte de domnia lui Ludovic al XIV-lea) .

În secolul XIX-lea are loc un boom economic Ponta Delgada devenind dupa 1818 al treilea oraș ca mărime din Portugalia, ca economie și număr de locuitori. Astazi orasul are 20.000 locuitori si numeroase puncte de atracţie cum sunt parcurile (gradina Antonio Borges am prezentat-o mai demult), bisericile (le voi detalia mai tarziu), fortareata, portul, centrul, piata, si altele












































































 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeile scafandru din Insula Jeju, Coreea de Sud: 14-15 martie 2024

Jerash, Iordania – 20 martie 2023

Petra Mică, Iordania – 22 martie 2023