Complexul Ginghis Han, Mongolia -10 iulie 2017

Complexul Ginghis Han se afla situat la Tsonjin Blodog, 54 km est de capitala Ulaan Baatar, pe malul raului Tuul. Statuia eroului national al Mongoliei are 40 de metri înălțime (cea mai mare statuie ecvestra din lume) și este confectionată din oțel inoxidabil strălucitor. Baza rotunda are 10 metri înalțime și 30 m in diametru, iar în interiorul ei se găsesc – pe trei nivele - mai multe muzee, un restaurant şi magazine de suveniruri. Conform legendelor, în acest loc Ginghis Han a găsit pe când avea doar 15 ani un bici de aur ce l-ar fi sprijinit să cucerească lumea. Statuia este pozitionata cu fata spre nordul tarii, locul de bastina al lui  Ginghis Han.

Cladirea se afla in centrul unui complex de 212 hectare, cu zone verzi si 212 iurte pentru turisti (deocamdata sunt ridicate doar circa 20 iurte). In interior se afla si un lift (extrem de mic – de doar 4 persoane), iar la etajul 3 este o mica terasa situată pe coama si capul calului.

Cele 36 coloane de la baza complexului reprezinta pe cei 36 hani mongoli, de la Ginghis Han la Ligdan Han.

În vecinatatea cladirii se afla statuile in marime naturala ale generalilor mongoli care au condus hoardele lui Ginghis Han.

Lucrarea a fost realizata in 2008 de sculptorul D.Erdenebileg si arhitectul J.Enkhjargal, costul de 41 milioane dolari fiind acoperit de compania de turism mongola Genco Tour.



































Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeile scafandru din Insula Jeju, Coreea de Sud: 14-15 martie 2024

Jerash, Iordania – 20 martie 2023

Petra Mică, Iordania – 22 martie 2023