Ring of Kerry, Irlanda – 9 iulie 2016

          Inelul Kerry (Mórchuaird Chiarraí în irlandeză) este un traseu turistic circular de 179 kilometri, care merge de-alungul coastelor Peninsulei Iveragh din sud-vestul Irlandei. Trece prin orașele Killarney (punct de plecare şi de sosire), Beaufort, Killorglin, Glenbeigh, Cahersiveen, Waterville, Caherdaniel, Sneem și Kenmare. Obiectivele principale includ Muckross House (lângă Killarney), fortul de piatră Staigue și Derrynane House, casa lui Daniel O'Connell. Chiar la sud de Killarney se află Castelul Ross, Lough Leane și Ladies View (un punct de vedere panoramic), toate situate în Parcul Național Killarney. Conform legendei. numele „Ladies View” din dreptul Lacurilor Killarney datează din 1861, când regina Victoria a vizitat Inelul Kerry, iar acest loc a fost preferatul doamnelor ei de companie. Pe marginea lacurilor se află Muckross House & Gardens. Acest conac din sec.XIX, împreună cu grădinile sale, a devenit primul parc național al Irlandei în 1932.

Se mai pot admira plajele largi cu nisip alb. Există şi alte variante ale traseului în Golful Sf. Finian și Insula Valentia, neincluse în inelul turistic oficial. Pe Ring of Kerry se afla şi una dintre cele trei Rezervaţii internaționale de cer întunecat de pe planetă – și singura din emisfera nordică.

Multe companii de autobuz oferă în lunile de vară  „The Ring” ca o excursie de o zi, extrem de populară. Deoarece drumurile înguste fac dificilă trecerea autobuzelor unul pe lângă altul, toate autobuzele turistice circulă în sens invers acelor de ceasornic. Nu şi maşinile mici, bineînţeles! În 2008, sistemele de navigație prin satelit au fost învinuite pentru că direcționau șoferii de autobuz în sensul acelor de ceasornic în jurul rutei.

Frumusețea deosebită a acestei părți a insulei a atras şi lumea filmului. Inelul Skellig, aflat lângă traseul principal al Inelului Kerry, apare în Star Wars: The Force Awakens.

Noi am văzut zona în vara lui 2016. Din păcate a fost o zi extrem de ploioasă şi cu ceaţă, ceea ce ne-a împiedicat să ne bucurăm în totalitate de peisaj. Sper că vom avea mai mult noroc data viitoare!














































Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeile scafandru din Insula Jeju, Coreea de Sud: 14-15 martie 2024

Jerash, Iordania – 20 martie 2023

Petra Mică, Iordania – 22 martie 2023